de  lekker! kooklessen


lekkere
foto’slekkere_fotos.html
klik hier 
als je wil watertanden 
bij meer lekkere foto’s


 teruglekker.html
   


beginhome.html
   


contactcontact.html
    
 

Ik wil jou graag inspireren en enthousiasmeren voor het grote genieten van koken en eten.


Lekker en gezond eten gaan perfect samen.


Gezond eten is datgene eten wat jij nodig hebt om gezond te zijn en lang en gelukkig te leven.  En als surplus brengt de juiste voeding voor jou ook je ideale lichaamsgewicht met zich mee.


Eten met de seizoenen, met alle lekkere dingen uit de natuur, vers en zo weinig mogelijk bewerkt is de basis van waaruit ik vertrek.

In mijn kooklessen maak je kennis met de rijke Bourgondisch-vegetarische keuken.  Met invloeden uit vele windstreken en strekkingen.
Plus je leert suikervrije desserten maken.


Waarom vegetarisch?

Omdat heel wat mensen wel vegetarisch willen eten, soms of vaak of altijd, maar niet goed weten hoe er aan te beginnen.

Om iedereen die zijn kookrepertoire wil uitbreiden tegemoet te komen.

Om alle beginnende koks te inspireren lekker voor zichzelf (en anderen) te koken.

En natuurlijk omdat vegetarisch eten gezond is voor lichaam en geest, goed voor de wereldbevolking én voor het milieu.


Waarom suikervrij?

Omdat suiker aan de basis ligt van heel wat zgn welvaartziektes; obesitas, diabetes, problemen met hart en bloedvaten, osteoporose...

In mijn kooklessen laat ik je van dichtbij zien hoe makkelijk lekker koken kan zijn, krijg je info, tips en trucs mee én recepten om thuis mee aan de slag te gaan.


Je kan kooklessen volgen bij mij thuis in groepjes van max 8 personen.

Er zijn lessen van 1 avond tot reeksen met 1 les per maand in één schooljaar.


Je kan ook privéles en voedingsadvies krijgen op eenvoudige verzoek. 
Of je door mij laten helpen bij de reorganisatie van je keuken als je dat wil.

Wil je liever samen met vrienden komen koken, al dan niet rond een thema, dat kan ook.


Je ben van harte welkom in mijn keuken.

lekker! kooklessenkalender

jaarcursus  NIEUW seizoen 2014-2015

elke zes weken één les om een jaar lang geïnspireerd te worden.
Met in elke les een verrassend lekkere soep, een hoofdgerecht met 4 verschillende groenten-bereidingen en één graangerecht en een onweerstaanbaar natuurlijk zoet toetje.
om heerlijk veel uit de bourgondisch-vegetarische keuken te proeven 
én te ervaren dat het grote culinaire genieten met ‘gezond’ kan samen gaan.

zaterdag (reeks 3) 
6/9, 18/10, 29/11, 10/1, 21/2, 4/4, 16/5, 27/6

maandag (reeks  2) 
8/9, 20/10, 1/12, 12/1, 23/2, 6/4, 18/5, 29/6 

dinsdag (Reeks 1)
9/9, 21/10, 2/12, 13/1, 24/2, 7/4, 19/5, 30/6

(*) de aanduiding 2e of 3e reeks gaat niet over het niveau van de lessen 
maar over een andere reeks menu’s/recepten.  in elke les worden de veel voorkomende ingrediënten uit de vegetarische/veganistische keuken geïntroduceerd. 
(*) alle ingrediënten die gebruikt worden zijn biologisch

Themalessen               
                 
interesseert het je vooral om te weten te komen hoe je ontbijt zonder brood, welke lekkere natuurlijk zoete toetjes er zijn, hoe je zelf vegetarisch broodbeleg maakt... dan kan je vanaf een groepje van 5 mensen ook een privé-themales boeken.

waar & wanneer?   thisiusstraat 23, 2100 deurne, 
                                            zaterdag van 10 tot 13u
                                            maandag van 14 tot 17u
                                            dinsdag van 19 tot 22u
                                            
info & inschrijven?  via mies meulders, mail@miesmeulders.be

50€ per les, enkel en alleen per reeks in te schrijven, 
betaling voor september om je plaats te reserveren
de lessen gaan alleen door bij minimum 5 inschrijvingenmailto:mail@miesmeulders.beshapeimage_7_link_0