Ik wil jou graag inspireren en enthousiasmeren voor het grote genieten van koken en eten.
Lekker en gezond eten gaan perfect samen.
Gezond eten is datgene eten wat jij nodig hebt om gezond te zijn en lang en gelukkig te leven. En als surplus brengt de juiste voeding voor jou ook je ideale lichaamsgewicht met zich mee.
Eten met de seizoenen, met alle lekkere dingen uit de natuur, vers en zo weinig mogelijk bewerkt is de basis van waaruit ik vertrek.
In mijn kooklessen maak je kennis met de rijke Bourgondisch-vegetarische keuken. Met invloeden uit vele windstreken en strekkingen.
Plus je leert suikervrije desserten maken.
Waarom vegetarisch?
Omdat heel wat mensen wel vegetarisch willen eten, soms of vaak of altijd, maar niet goed weten hoe er aan te beginnen.
Om iedereen die zijn kookrepertoire wil uitbreiden tegemoet te komen.
Om alle beginnende koks te inspireren lekker voor zichzelf (en anderen) te koken.
En natuurlijk omdat vegetarisch eten gezond is voor lichaam en geest, goed voor de wereldbevolking én voor het milieu.
Waarom suikervrij?
Omdat suiker aan de basis ligt van heel wat zgn welvaartziektes; obesitas, diabetes, problemen met hart en bloedvaten, osteoporose...
In mijn kooklessen laat ik je van dichtbij zien hoe makkelijk lekker koken kan zijn, krijg je info, tips en trucs mee én recepten om thuis mee aan de slag te gaan.
Je kan kooklessen volgen bij mij thuis in groepjes van max 8 personen.
Er zijn lessen van 1 avond tot reeksen met 1 les per maand in één schooljaar.
Je kan ook privéles en voedingsadvies krijgen op eenvoudige verzoek.
Of je door mij laten helpen bij de reorganisatie van je keuken als je dat wil.
Wil je liever samen met vrienden komen koken, al dan niet rond een thema, dat kan ook.
Je ben van harte welkom in mijn keuken.